20-05-05

Dont mention the war !

Anglofiele humorliefhebbers zal dit zinnetje bekend in de oren klinken. Ik moest er aan denken toen ik het volgende verhaal hoorde. Een van de vrouwelijke Toogappels was net terug van haar eerste zakenreis. Het betrof een nogal belangrijke klant in Oostenrijk. Voor het vertrek was ze nogal zenuwachtig omdat Duits niet haar sterkste punt was en ze wist, van vakanties in Oostenrijk, dat de Oostenrijkers er dan nog een koeterwaalse versie van op na houden. Toen ze bij aankomst meteen vergast (excusez le mot) werden op een receptie en de Oostenrijkse klanten een toost uitbrachten op de vruchtbare samenwerking, door een gezellig Oostenrijks "Zum Wohl!" te roepen, en ze daar meteen aan meedeed, haar glas hief en "Sieg Heil!" riep, was dat volledig aan de zenuwen te wijten. Toen hierop algehele roodaangelopen gezichten en een onaangename stilte volgde, kon ze wel in de grond zakken van schaamte. Tot ze vertwijfeld in haar beste Duits haar excuses aanbood, en de stemming in hilariteit omsloeg. Ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar de desbetreffende klant hapte toe, maar van haar baas kreeg ze het nieuws dat ze voorlopig toch maar dichter bij huis moest blijven.

03:05 Gepost door moe the bartender | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-05-05

Op algemene aanvraag ...

... het politieverhaal. Moe was een ritje aan het maken op de provincieweg Diest-Tienen. Door het mooie weer en het rondkijken naar allerhande interessante dingen op en naast de weg, had hij echter niet gelet op zijn snelheidsmeter.
Gelukkig stonden er enkele dienaars van de wet die dit voor hem deden. Toen een nogal norse agent hem tegenhield, en riep "Meneer heeft da bord nie gezien zeker ! ", antwoordde Moe echter naar waarheid, en in een poging om de man wat op te beuren: "jawel hoor !". Waarna de agent hem vroeg: " en wa dacht meneer dat da bord wilde zeggen ?", antwoordde Moe dan ook : " da's toch duidelijk, 't stond er toch op:
     HIER ALLE DAGEN VERSE EIEREN TE KOOP !".
Moe gaat dit echter nooit meer doen. Hij heeft hier 8 goede redenen voor, 8 PV's , van overdreven snelheid, over belediging van een ambtenaar in functie, via voorruit te verontreinigd om goed te kunnen zien , tot en met verbandkist wel aanwezig maar niet volledig, en nog een paar die Moe nu al vergeten is. Maar Moe schreef in gedachten ook een PV uit. Voor overdreven gebrek aan humor... Néh !
 
PS: Let trouwens ook eens op de gepersonaliseerde nummerplaten op de bijgevoegde foto...


08:42 Gepost door moe the bartender | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

03-05-05

rielakst !!!

Moe is helemaal rielakst vandaag! Zoals steeds verraste zijn teerbeminde hem weer met een ongelooflijk verjaardagscadeau! Iedere keer weet zijn Liza weer wat Moe nodig heeft. Het werd een lekker waterpret/relax/gezondheidsnamiddagje in een echt kuuroord. het ideale geschenk om de smirnoffkes van de vorige dag vakkundig te verwijderen. Ook een primeur voor Moe : Sauna ! Moe had nog nooit voet gezet in een sauna. Met het verschrikkelijke beeld van een klein kamertje vol vieze zweterige mannen voor ogen, had Moe nog nooit de moed gevonden eens voet te zetten in een sauna. En nu is Moe verkocht! Maar wat Moe echt de topper vond, was "het zottekot"! Een turks stoombad asjeblief! Verschrikkelijk heet, verschrikkelijk vochtig, geen steek voor de ogen te zien, en bijna niet kunnen ademen, raar wat ne mens allemaal over heeft voor het plezier van kriebelende druppeltjes die zich langzaam over zijn huid een weg zoeken. Moe vergat zowaar zijn voornemen om minstens 5 keer in het broebelbad te gaan, zowat het hoogste genot dat Moe kent. Daarna nog een lekkere milkshake op een terraske en dan lekker beddebak in met teerbeminde, meer moet da voor Moe niet zijn!

13:50 Gepost door moe the bartender | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Bewogen weekend...

Zoals de meesten al weten is Moe deze week een jaartje ouder geworden. Op zaterdag om precies te zijn. Omdat zaterdag een drukke dag is in zijn caféke, had hij het feestje maar uitgesteld tot zondagavond. En wat een weer was het ! we hebben op het terras gezeten tot na 2 uur, alhoewel sommigen later op de avond wat extra kledij nodig hadden, wat op een rare verkleedpartij uitliep ... . Ook enkele bloggertjes hadden wat van hun kostbare tijd vrijgemaakt om mij te komen verblijden met hun aanwezigheid, waarvoor dank aan Tink, Péke, Néké, Filip, Dafke en natuurlijk mijn teerbeminde Liza! Ze hadden ook een leuke attentie voorzien , een dring-dring-drink-ding dat gelukkig voor Moe nog een aantal jaar moet meegaan voor het echt actueel zal zijn, (rara, wat kan dat geweest zijn) en een mooie actieposter van Moe en zijn toogappels ( zie blogimage). Moe was ten zeerste ontroerd door de persoonlijke attentie. Gniffels van de fellow-bloggers natuurlijk want buiten hen is niemand op de hoogte van het bloggebeuren en dit werd dan ook stillekes geheimgehouden voor de andere aanwezigen. Ook mijn dank aan de buurman/bartender voor de lekkere kroks-uit-het-vuistje. Allez, we kunnen er weer een jaarke tegen zekerst! 

13:35 Gepost door moe the bartender | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |